Conferència de Susana Guardiola Lapuente a la 4a Setmana de l’Animació

Susana Guardiola Lapuente parlarà sobre “El procès creatiu en el documental i la utilització de lanimació i el disseny Gràfic en el gènere” en la conferencia que oferirà el proper divendres 1 de febrer a l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps.

Susana Guardiola Lapuente, directora, guionista i productora de pel·lícules documentals, pensa que treballar amb la realitat és, la majoria dels casos un repte creatiu per a molts cineastes i creadors del gènere documental. Històries reals i personatges reals són, en la seva majoria, una immensa font de continguts però també un desafiament a l’hora de plantejar la posada en escena i la imatge cinematogràfica. A l’igual que la ficció, el gènere documental evoluciona cada dia en les seves noves formes de narrar i en les innovadores propostes creatives. L’ús de l´animació i el Disseny gràfic dins d’aquest gènere, és una de les darreres eines que està permetent als directors de documentals, anar més enllà d’aquest univers visual de “verisme” i realitat propi del gènere documental, per donar lloc a l’anomentat documental de creació.

En els seus treballs, Susana Guardiola sempre ha estat interessada en incorporar aquesta tècnica, donant lloc a una nova estètica visual. Un treball en equip amb creadors de l’animació i el Disseny gràfic que li han permès d’anar més enllà de la proposta narrativa i estètica inicial.

2058719856_POSTER-DEF-VOCES_A4

Susana Guardiola està preparant actualment diversos projectes documentals, entre ells Los guardianes del libro pel·lícula documental, i la sèrie documental de 12 capítols Voices for Peace, una coproducció entre Uruguai, Xile i Espanya.

Foto_Stories_for_Peace-poster_Susana_Guardiola

La conferència de Susana Guardiola tindrà lloc l’1 de febrer a dos quarts d’onze del matí, i l’entrada és lliure a tothom que hi estigui interessat, prèvia inscripció via email a gasparcamps@gmail.com, a Secretaria o al telèfon de l’escola 938055262, tenint en compte que les places són limitades.

Aquest és l’acte que marca l’inici de la IV Setmana de l’Animació de l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps, que es desenvoluparà de l’1 al 8 de febrer i acabarà amb la presentació pública dels treballs audiovisuals realitzats per l’alumnat de l´escola al Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: