Programació

8a Setmana de l’Animació
Del 17 al 24 de febrer 2017
Lema de la setmana: El disseny com a eina de canvi social
https://www.facebook.com/setmana.delanimacio

Objectius: Realitzar un MICROCURT D’ANIMACIÓ d’una durada d’entre 60 segons i 3 minuts.
Making Off  de (+­) 3 minuts, explicant la realització del projecte (crèdits, etc.).

TOT L’ALUMNAT DE L’ESCOLA

“El disseny s’ha convertit en l’eina més poderosa amb la qual l’home dóna forma a les seves eines i entorns (i, per extensió, a la societat i a si mateix)”. Victor Papanek

Victor Papanek (22 de novembre de 1923, Viena – 10 de gener de 1998, Lawrence, Kansas) fou un dissenyador i educador estatunidenc que va esdevenir un ferm defensor de la concepció social i ecològicament responsable de productes, eines i les infraestructures de la comunitat. Va criticar els productes manufacturats que no eren segurs, adaptats, o essencialment inútils. Els seus productes, escrits i conferències van ser considerats col·lectivament un exemple i estímul per molts  dissenyadors. Papanek va ser un filòsof del disseny i, com a tal, va ser un promotor dels objectius del disseny i enfocaments que incrementaven la sensibilitat cap a consideracions socials i més ecològiques.

http://www.monografica.org/01/Art%C3%ADculo/2387
https://projectesgrafica2012.wordpress.com/2012/09/18/el-disseny-grafic-activista-i-reivindicatiu/

Programació:  
Setmana de l’animació:

Dijous 16 de febrer:
Sortida a CaixaForum Barcelona
Exposició: “Art i cinema. 120 anys d’intercanvis” parla principalment sobre el deute del cinema amb la resta de les arts i, inversament, sobre la inspiració que el cinema ha significat per totes les arts visuals. Les obres que es presenten són una sel·lecció realitzada entre les riques col·leccions de la Cinémathèque française, complementada per una sèrie de peces procedents de col·leccions espanyoles i franceses. Aquesta mostra s’articula entorn de dos eixos principals: per un costat el diàleg entre artistes de les avantguardes històriques i cineastes, seguint un sentit cronològic fins els nostres dies.

Divendres 17 de febrer:

salvador-sunyer-vidal-hort
9,00 h “Master class” Migranland
Salvador Sunyer, de la productora Nanouk Films, guanyadora del premi Gaudi a la millor pel·licula documental per “Alcaldessa”, crònica íntima i en primera persona del viatge d’Ada Colau fins a l’alcaldia de Barcelona, ens parlarà del seu projecte Migranland.

Lloc: Sala d’Actes d’Ig-nova Empresa (Av. Mestre Muntaner, 86)

12,00 h repartiment de grups i la informació del procés de treball per dies.
Lema de la setmana: El disseny com a eina de canvi social
Tècniques: poden estar elaborats amb qualsevol tècnica digital o manual. Animació de disseny gràfic, tipografies, d’objectes, animació dibuix, animació de plastilina, animació de  figures retallades, pixilació, animació per ordinador 2D i 3D.

Dilluns dia 20 de febrer:
* El guió literari:
La primera cosa que fareu serà pensar entre tots els de l’equip quina idea voleu expressar a  partir del lema proposat.
Un cop decidit el títol a partir de la idea principal heu d’elaborar l’argument o història que  voleu explicar, pensar, i fer el guió literari podeu seguir l’estructura clàssica de plantejament nus i desenllaç. * El guió tècnic:
Guió tècnic
Storyboard
(*) OBLIGATORIAMENT CAL PRESENTAR TOTS AQUESTS APARTATS

Dimarts dia 21 de febrer:
Construcció i realització: Un cop completat el guió tècnic és hora de passar a l’acció, repartir les feines (director, càmera, actors…), dibuixar, construir personatges i decorats.
Ànims i endavant!

Dimecres dia 22 de febrer:
Producció dels curtmetratges d’animació
Amb la col∙laboració tècnica de Marc Farreras
10,00 h, a la Sala d’Exposicions esmorzar col∙lectiu

Dijous 23 de febrer:
Producció: preparar tot el projecte, muntatge del cutmetratge i del making off, música, preparar tots els detalls finals…

Divendres dia 24 de febrer:
Presentació:
8,00 h, del matí, cal fer l’entrega de l’animació en un disc DVD (Making Off, Guió tècnic, storyboard, a porta tancada, perquè l’equip de professors pugui posar la nota.
12,00 a 14 h, presentació pública al Ateneu Cinema – El cinema d’Igualada a l’Ateneu Igualadí

Deixa un comentari